Krantenartikel n.a.v. de dood van Marcel Maes

Krantenartikel n.a.v. de dood van Marcel Maes

SML_FCD_MVDA_2017_CCI11062017_0026

In 1997 stierf Marcel Maes. Deze naam deed en doet nog steeds een belletje rinkelen in de wielerwereld. In 1967 won de Deurlenaar immers de Vredeskoers. Deze zware wielerwedstrijd werd in het Oostblok verreden en werd daarom ook wel eens 'de Ronde van Frankrijk van het Oosten' genoemd. De Vredeskoers was de enige wielerwedstrijd van achter het IJzeren Gordijn die ook in het Westen bekendheid had.

Door zijn indrukwekkende eindzege in 1967 maakte Marcel Maes meteen naam als wielrenner. Er werd veel verwacht van de jonge wielrenner, maar Marcel slaagde er daarna nooit meer in om een resultaat van formaat te halen.

In 1973 stopte Marcel Maes met koersen. Hij ging werken als kraanman. Op 10 augustus 1997 kwam Marcel om toen hij aan het fietsen was. Hij werd te Drongen aangereden door een oververmoeide automobilist. Marcel stierf ter plekke. Hij was slechts 52 jaar.

Naar aanleiding van Marcel Maes' dood werd zijn mooie overwinning in de Vredeskoers in herinnering gebracht. Dankzij Marcel staat er toch één Belg op de erelijst van deze koers.
krant
augustus 1997