Huwelijksfoto voor gevel van Café 't Vliegend Paard

Huwelijksfoto voor gevel van Café 't Vliegend Paard

N_2013_JV002

Huwelijksfoto van Clarissa Gyselinck en Maurits Vandevelde in 1939 voor de gevel van café 't Vliegend Paard dat ze toen uitbaatten in Nazareth, toen nog Rally genaamd. Links van het bruidspaar zitten de ouders van Clarissa, Evaristus Gyselinck en Maria Elisa Van Torhout, rechts de ouders van Maurits, Amandus Vandevelde en Maria Callier.

Maurits zou naast het café ook nog een transportbedrijf leiden waarmee hij onder meer duivenvervoer verzorgde richting Arras. Hem was helaas geen lang leven beschoren, in 1964 stierf hij aan keelkanker. Zijn vrouw Clarissa was een zakenvrouw pur sang, zij zou nog een volledig nieuw café optrekken, verder in de 's Gravenstraat, de Rally en er schuin tegenover een winkelcomplex, de latere Profi.

Op de bovenste rij van links naar rechts staan Emiel Steyaert (getrouwd met Clara Ghijselinck, 2de van rechts op die rij), Alma Ghijselinck, ?, Madeleine Van de Velde, Albert Van Caeneghem, Irma Van de Velde, ?, Clara Ghijselinck en Albert Van de Velde. 

Op de tweede rij van bovenaf te beginnen, v.l.n.r.: David Van de Velde, Denise Ghijselinck en naast haar haar echtgenoot Joseph Stuer, Irena Ghijselinck, Louis De Meulemeester, Anna Ghijselinck, ? en Anna Van de Velde. 

Gezeten van links naar rechts: Evaristus Ghijselinck en (Maria) Elisa Van Torhout, het kersverse echtpaar Maurits Van de Velde en Clarissa Ghijselinck, Amandus Van de Velde en Maria Callier. Onderaan gezeten op de grond: ? De Meulemeester, ? Steyaert, Simonne De Meulemeester?, Denise Steyaert, ? De Meulemeester, Roger Ghijselinck en Oscar De Meulemeester (broer van Louis). 
foto
Nazareth
24 mei 1939
Annie Van de Velde, bruikleen