De Deinsche Burger: Zondag 28 oktober 1888

DUNSA
MDL_DDB_18881028

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 28 oktober 1888. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.Buitenland.
Een Franse visser, aan boord van een vissersboot die losgeslagen was van zijn anker, spoelt aan te Hastings (G.B.) na vier dagen op zee. In de East End van Londen (G.B.) wordt een brief met een menselijke nier ontvangen, ondertekend door Jack the Ripper. De nachttrein van Napels naar Brindisi (It.) wordt getroffen door een aardverschuiving met 90 doden en 50 gewonden tot gevolg.

Binnenland.
Een herbergierster uit Pottes, Henegouwen, wordt door het assissenhof van Bergen tot levenslange dwangarbeid veroordeeld voor moord op een vrouw. In Sint-Amandsberg wordt een nachtelijke duivenvlucht georganiseerd met veel nachtlawaai tot gevolg. Te Neer-Oeteren wordt een jongen 's avonds onderweg overvallen en beroofd door twee mannen.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
28 oktober 1888
, bruikleen