De Deinsche Burger: Zondag 15 juli 1888

DUNSA
MDL_DDB_18880715

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 15 juli 1888. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.Buitenland.
Te Poyartin (Landes, Fr.) zijn verschillende personen ziek geworden of gestorven na een maaltijd van wilde paddestoelen. In Perpignan (Fr.) worden een 80-tal soldaten onwel na een avondmaal. Men bereidt het bezoek voor van de Duitse keizer Willem II aan de Russische keizer Alexander te Sint-Petersburg (Rusl.).

Binnenland.
Een oude man wordt vermoord aangetroffen in zijn woning te Aalbeke, de dader wordt aangehouden. Een grootmoeder wordt per ongeluk doodgeschoten door haar kleinkind. te Avelgem. Na de bekendmaking van de uitslag der gemeenteraadsverkiezing in Boom vallen er tientallen slachtoffers en één dode door het optreden van de gendarmes. De Brusselse politie spoort twee Engelse oplichters op die een gestolen kredietbrief probeerden te verzilveren.
krant
15 juli 1888
, bruikleen