De Deinsche Burger: Zondag 10 juni 1888

DUNSA
MDL_DDB_18880610

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 10 juni 1888. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.Buitenland.
De hoogdringendheid van het wetsvoorstel van generaal Boulanger wordt in de Franse Kamer verworpen. In Quimper (Fr.) wordt een moordenaar terechtgesteld. In Durham (G.B.) schiet een ex-politieman zijn meerdere dood, terwijl die een gevangene naar de gevangenis brengt, en pleegt daarna zelfmoord; de gevangene ontsnapt.

Binnenland.
Tijdens werken aan de Sint-Baafskathedraal in Gent valt een steenkapper te pletter en sterft. In Ardooie hangt een vrouw zich op in de herberg van haar zoon, die vroeger door haar werd uitgebaat. Op 1 juli wordt in Deinze een vervanger van een overleden gemeenteraadslid georganiseerd. Een overzicht wordt gepubliceerd van de kandidaten voor de Senaats- en Kamerverkiezingen van 12 juni 1888.
krant
10 juni 1888
, bruikleen