De Deinsche Burger: Zondag 30 oktober 1887

DUNSA
MDL_DDB_18871030

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 30 oktober 1887. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. P. De Keyzer, de nieuwe Lord-Mayor van Londen (G.B.), werd in Dendermonde geboren. Te Dinan (Fr.) pleegt een man een aanslag op de procureur van de Republiek met een hamer. In Rusland worden 5 politieofficieren verbannen naar Siberiƫ en 6 andere in de gevangenis geworpen. In een pensionaat te Sint-Petersburg (Rusl.) worden de kinderen verplicht op straat te bedelen.

Binnenland. In de haven van Gent is het eerste Amerikaanse schip met petroleum toegekomen. In Dendermonde breekt brand uit in een fabriek waar katoenen dekens worden gemaakt. De zaakvoerder van de Volksbank van Lokeren wordt aangehouden wegens bedrieglijk bankroet. Een dienstmeid uit Looz verdrinkt haar pasgeborene in een vat siroop.
krant
30 oktober 1887
, bruikleen