De Deinsche Burger: Zondag 7 augustus 1887

DUNSA
MDL_DDB_18870807

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 7 augustus 1887. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. Aan de gevangenis van Lancaster (G.B.) wordt een jonge man opgehangen die zich daar tot het laatst hevig tegen verzet. In Oil City (U.S.A.) vermoordt een dronken man zijn vrouw, zijn zoon en een politieman vooraleer hij zelf wordt neergeschoten. Bij het bataljon Jagers te Schwerin (D.) tracht men honden te gebruiken om boodschappen over te brengen.

Binnenland. Te Appels, bij Dendermonde, slaat een man de schedel in van een weduwe in de herberg waar hij slaapt. In Gent pleegt een oud-politiecommissaris van Deinze zelfmoord. De daders van een verkrachting en moord van het meisje te Oostrozebeke (zie 31/07/1887) zijn aangehouden te Kortrijk. Op de Schelde te Kruibeke kapseist een roeiboot met 8 personen waarvan er 6 verdrinken.
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
7 augustus 1887 7 augustus 1887
, bruikleen