De Deinsche Burger: Zondag 18 juni 1882

De Deinsche Burger: Zondag 18 juni 1882

MDL_DDB_18820618

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 18 juni 1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. Twee Engelse ballonvaarders, Claude Crispigny en Jos Simons, hebben een overtocht van het Kanaal voorzien maar de start verliep zo woelig dat enkel Simons de overtocht gemaakt heeft.

Binnenland. De binnenlandse berichten beginnen reeds op pag. 1 met de resultaten van de verkiezingen van 13 juni. Opvallend is dat de katholieken in Vlaanderen winnen behalve in Antwerpen en Gent (liberaal) en dat de liberalen winnen in Brussel en Walloniƫ. In de Schaarbeekstraat te Brussel is de vloer van het kiesbureau ingezakt. De 150 aanwezigen vielen een halve meter diep. Er zijn enkele gewonden. Burgemeester Buls heeft een nieuwe locatie gevonden om de verdere kiesverrichtingen te laten doorgaan. Later op de dag is de koets met de urnen op weg naar het telbureau verongelukt. De oudste kiezer is Willem Van Renterghem uit Ruddervoorde, hij is 100 jaar oud. Op 1 juni is in Philippine het mosselseizoen geopend. Door de zachte winter is de oogst groot en de smaak is uitstekend.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
18 juni 1882