De Deinsche Burger: Zondag 7 mei 1882

De Deinsche Burger: Zondag 7 mei 1882

MDL_DDB_18820507

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 7 mei 1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Douai (Fr.) is in de kazerne en in meerdere scholen de besmettelijke ziekte 'herpes tonsurans' (soort ringvormige hoofdschimmel - red) vastgesteld. In Algerije zijn 2 compagnie├źn van het vreemdelingenlegioen aangevallen door 1800 ruiters en 6000 man voetvolk. In de gevangenis van Wandsworth (VK) is een veroordeelde terechtgesteld. Er volgt in deze Deinse krant een zeer uitgebreid relaas van de feiten. In Noord-Bohemen en ook in Hongarije zijn er grote mijnstakingen uitgebroken. In Wenen is er brand ontstaan in de riolen. De oorzaak is een brandhaard in een grote hoeveelheid gestolen kledij die daar door dieven opgeslagen was.

Binnenland. In Lotenhulle zal op 29 mei de honderdjarige Dorothea Nieulandt plechtig gevierd worden. In Scherpenheuvel zijn er 24 mensen zwaar gewond door het ontploffen van een kanon dat moest dienen voor de inhuldiging van de nieuwe burgemeester. Verder nog een aantal berichten over diefstallen en andere misdrijven. De rechterlijke kroniek brengt een verslag over 2 volksvertegenwoordigers die na een hevige woordenwisseling in het parlement in duel gaan.
krant
Deinze
7 mei 1882