De Deinsche Burger: Zondag 16 april 1882

De Deinsche Burger: Zondag 16 april 1882

MDL_DDB_18820416

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 16 april 1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Londen heeft Lady Harberton "the Rational Dress Society"(red.) opgericht met de bedoeling de vrouwen te verlossen van ongemakkelijke kledij en broeken in te voeren. In Parijs werden de kerken druk bezocht ter gelegenheid van Witte Donderdag. In Wenen heeft op Witte Donderdag de traditionele plechtigheid der voetwassing plaats gehad. Tijdens deze plechtigheid wassen de keizer, de keizerin en de kroonprinses de voeten van een aantal gelovigen. In Amerika heeft een ingenieur een plan voorgesteld voor een spoorlijn van New York tot Parijs.

Binnenland. In Deinze is metser Camille (of Camiel?) Bovyn omgekomen toen een deel van de in opbouw zijnde woning van Camille Lagrange instortte. In Geraardsbergen is de kartonfabriek Toussaint Fontaine door brand vernield. Verder nog berichten over brand en moord en ook weer een vervolg van het verhaal van de heer Leon Peltzer in 'het drama van de Wetstraat'.
krant
Deinze
16 april 1882