De Deinsche Burger: zondag 26 februari 1882

De Deinsche Burger: zondag 26 februari 1882

MDL_DDB_18820226

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 26 februari 1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In het Engelse Trinidan is een mijnramp gebeurd. Op het ogenblik van de ramp waren er meer dan 100 kompels in de mijn bezig. Slechts 7 van hen hebben het overleefd. De ontploffing was zo krachtig dat er ook doden zijn gevallen in een naburige mijn. In Moskou zijn een groepje jonge nihilisten opgepakt in een appartement vlak tegenover het Kremlin. In het appartement lagen buiten pamfletten een hoeveelheid wapens. De groep plande een aanslag op de keizer bij zijn aankomst in Moskou.

Binnenland. Met klokkengelui, kanonschoten en een stoet werd de toneelmaatschappij 'Hoop in de Toekomst' plechtig ingehaald bij hun terugkeer uit Waregem waar ze voor hun toneelstuk 'De Boeteling' de tweede prijs hebben gekregen. Er zijn nieuwe ontwikkelingen en uiteindelijke bekentenissen in de zaak van de dubbele moord van Lovendegem. Alle details leest u in het zeer omstandig artikel. In Brussel werd een moeder van twee minderjarige kinderen door haar stalker vermoord. In Becq bij Charleroi is een vrouw dodelijk verbrand toen ze de petroleumlamp wilde bijvullen.
krant
Deinze
26 februari 1882