De Deinsche Burger: zondag 12 februari 1882

De Deinsche Burger: zondag 12 februari 1882

MDL_DDB_18820212

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 12 februari1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. Op de eerste pagina staat het buitenland nieuws. Het binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Amerika heeft Charles Guiteau beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor de moord op president Garfield. In Engeland is een 18-jarige jonge man tot de galg veroordeeld voor moord op zijn vader en kantoorklerk. De reden voor de moord: hij had een hekel aan zijn vader. In Duitsland wordt het wetsontwerp besproken dat de verhoudingen tussen kerk en staat moet regelen. In Genua is de Franse actrice Sarah Bernard tijdens de opvoering van "la Dame aux Camélias" onwel geworden.

Binnenland. In Deinze is de vlashandel van Cousement door brand volledig vernield. De stadswachters van Deinze moeten nu 's nacht de uren aankondigen. In het Staatsblad (Le Moniteur) staat een omzendbrief van het Bestuur van de Veiligheid die de lokale politie verzoekt om alle details over gasten van hotels en andere logementen naar hen door te sturen. Er staan ook verdere bijzonderheden over de dubbele moord in Lovendegem.
krant
Deinze
12 februari 1882