De Deinsche Burger: Zondag 8 januari 1882

De Deinsche Burger: Zondag 8 januari 1882

MDL_DDB_18820108

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 8 januari 1882. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Frankrijk zijn 2 broers die veroordeeld zijn voor moord na 3 jaar vrijgelaten wegens een gerechterlijke dwaling. Uit Engeland worden 3 schipbreuken gemeld met in totaal 110 doden. Er is op verschillende plaatsen in Europa veepest uitgebroken; in Oostenrijk-Hongerije, Duitsland en Luxemburg. En ook in Batavia in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië.

Binnenland. Het binnenlands nieuws is een opeenvolging van caféruzies, inbraak en doodslag maar ook dit opmerkelijk bericht: in Luik moet de plantentuin voor enige tijd de zorg dragen over een bruine beer. Hij is de eigendom van een door de politie opgepakte bedelaar en landloper. In de grote zaal van de stad Deinze wordt op 8 januari "De Boeteling" opgevoerd een drama met zang in 3 bedrijven van August Van Coppenolle.
krant
Deinze
8 januari 1882