De Deinsche Burger: zondag 27 november 1881

De Deinsche Burger: zondag 27 november 1881

MDL_DDB_18811127

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 27 november 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. De Franse Kamer heeft een commissie ingesteld die de vraag naar een krediet van 28 miljoen voor de veldtocht in Tunesiƫ moet onderzoeken. In het postkantoor van Hatton-Garden in Londen hebben dieven postzakken de gestolen met geld en diamanten. De totale waarde bedraagt 2,5 miljoen franken. In St. Petersburg hebben de eigenaars en de portiers nieuwe reglementen ontvangen van de overheid in verband met hun huurders. De lijst is indrukwekkend en haast onuitvoerbaar. Er zijn zware straffen voorzien bij het niet uitvoeren.

Binnenland. Het seismologisch observatorium te Brussel heeft vrijdagavond een aardbeving geregistreerd. Er waren twee schokken, de eerste rond 11 uur en de tweede rond 11.45 uur. De schokken waren voelbaar van Doornik tot de Duitse grens. Ze waren het hevigst rond Luik en in de Ardennen. Her en der is er grote schade.
krant
Deinze
27 november 1881