De Deinsche Burger: Zondag 6 november 1881

De Deinsche Burger: Zondag 6 november 1881

MDL_DDB_18811106

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 6 november 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Parijs heeft een rijkeluiszoon met een valse handtekening van zijn vader 13.000 fr. kunnen ontlenen om zijn speelschulden te betalen. De zaak is uitgekomen en vader heeft nu de keus: zoon laten aanklagen of betalen. In Rusland heeft de politie twee leiders van de Nihilisten aangehouden. In hun woning zijn er bommen gevonden. In Engeland hebben arbeiders in drie verschillende spinnerijen kardoezen (houders voor kruitlading) gevonden bij het openen van balen katoen uit Liverpool.

Binnenland. Op de binnenplaats van het godshuis te Nevele is een huis en twee hangars door brand verwoest. De brand is aangestoken door een kostganger uit wraak voor een opgelopen straf. De provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen, M. Verhaegen de Naeyer, zou ontslag nemen. Hij zou vervangen worden door Hipp. Lippens-de Kerckhove. De uitgever van "Le Courrier de Courtrai", Mr. Beytaert, is op straat aangevallen door vermoedelijk een kandidaat van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. In Ingelmunster is de burgemeester op de avond van de verkiezingen door drie mannen aangevallen. Hij is er erg aan toe.
krant
Deinze
6 november 1881