De Deinsche Burger: zondag 30 oktober 1881

De Deinsche Burger: zondag 30 oktober 1881

MDL_DDB_18811030

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 30 oktober 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Uitzonderlijk begint deze aflevering met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. De maatschappij Quartier-Neuf de l'Arc uit Rijsel is door een lokale notaris voor meer dan 100.000 Franse francs opgelicht. De notaris is gevlucht. In Firenze heeft een vader die zich voordeed als Engelse lord samen met zijn dochter een juwelier voor meer dan 100.000 francs aan juwelen afhandig gemaakt.

Binnenland. Op pag. 1 staan de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen voor het kanton Deinze. De Katholieken zijn de grote overwinnaars. De Liberalen verliezen al hun meerderheden.

In Gent krijgt de overste van de facteurs via een koninklijk besluit een jaarlijks pensioen uitgekeerd van 1282 fr. In Deinze heeft de schoenmakersgilde St. Crispyn hun jaarlijkse feestdag gevierd met stoet, H. Mis en herbergbezoek. In Lovendegem is de burgemeester K. Timmermans zondagochtend in de vaart gevallen en verdronken.

In een aankondiging van de Nationale Militie (pag. 3) vraagt men "remplacanten" die een vergoeding krijgen van 2000 francs. Meer inlichtingen bij schoenmaker Petrus Neerinck in Deinze.
krant
Deinze
30 oktober 1881