De Deinsche Burger: zondag 18 september 1881

De Deinsche Burger: zondag 18 september 1881

MDL_DDB_18810918

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 18 september 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Grenoble is een leeuwentemster tijdens de opvoering met twee leeuwen aangevallen door één van de leeuwen. De menagerie arbeiders hebben haar kunnen redden door een beer en een wolf in de kooi te laten als afleiding. In Italië is er weer een moordaanslag gepleegd in een spoorwegrijtuig. Op de trein van Turijn naar Parijs werd de Duitse consul aangevallen door een man gekleed als een conducteur. De Democratische Partij van Italië vraagt de afschaffing van de Waarborgwet. De Waarborgwet kwam tot stand na de bezetting van Rome door het Italiaanse leger en bepaalt de verhouding tussen de staat en het Vaticaan. In de hoofdstad Saint Louis in Senegal zijn er al 229 personen bezweken aan de gele koorts.

Binnenland. In Schoten bij Antwerpen zijn twee jonge mensen door vijf anderen uit Heist-op-den Berg aangevallen en zwaar verwond met een mes. De gendarmen hebben de vijf daders gevonden vinden en aangehouden. In de kazerne van het regiment Jagers te paard in Brugge is tijdens het schermen een soldaat dodelijk getroffen.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
18 september 1881