De Deinsche Burger: Zondag 14 augustus 1881

De Deinsche Burger: Zondag 14 augustus 1881

MDL_DDB_18810814

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 14 augustus 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. Franse kranten schetsen een somber beeld van de toestand in Algerije. De rebellen zorgen voor veel onrust en er dreigt hongersnood. Hele bendes plunderaars doorlopen het binnenland van Tripoli tot aan de poorten van Tunis. De politie van Belgrado heeft de Russische nihilist Waldemar Grümberg aangehouden. Dit lid van een adellijke familie was door het nihilistisch comité aangeduid om de tsaar te vermoorden.

Binnenland. In Antwerpen worden door ene Mr. Fowler Engelse Jersey en Alderney melkkoeien verkocht. Deze dieren staan bekend voor hun hoog rendement aan melk en boter. Verder berichten over vechtpartijen, moord en oplichting en ook nog dit: er zijn in de maand juli 7723 brieven niet verzonden door de post omwille van gebrekkige adressering.
krant
Deinze
14 augustus 1881