De Deinsche Burger: Zondag 31 juli 1881

De Deinsche Burger: Zondag 31 juli 1881

MDL_DDB_18810731

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 31 juli 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In het centrum van Parijs is de grondprijs erg gestegen. Tot voor enkele jaren was die nog rond de 1000 francs de meter en nu 2400 francs. In de haven van Liverpool zijn aan boord van de stoomboot Malta van de Gunard Lines die uit Amerika komt, meerdere bommen ontdekt verpakt in vaten cement. Op de Bavarian, een boot geladen met vee, heeft men hetzelfde gevonden. Door het stormweer zijn er aan de Schotse kust 11 schepen vergaan en 70 mensen verdronken.

Binnenland. Tijdens de paardenkoersen van vorige week in Deinze zijn er heel wat mensen bestolen door gauwdieven. De expresstrein Gent-Doornik is aan de brug van het Strop in Gent in aanrijding gekomen met de expresstrein Brussel-Oostende. Er zijn geen gewonden. In de slaapwagen van de exprestrein Parijs naar Keulen zijn de baggagen van de gravinnen Cracky en Branika gestolen. De buit betond uit juwelen en geld alles samen 600.000 francs. Bij het lossen van een grote arduinsteen uit een schip te Ename is de steen losgeraakt en heeft het gevaarte de boot lekgeslagen. De boot is gezonken en de schipper is omgekomen.
krant
Deinze
31 juli 1881