• De Deinsche Burger: Zondag 24 juli 1881
De Deinsche Burger: Zondag 24 juli 1881
De Deinsche Burger: Zondag 24 juli 1881

De Deinsche Burger: Zondag 24 juli 1881

MDL_DDB_18810724

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 24 juli 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. De spanningen tussen Frankrijk en het Ottomaanse Rijk (o.a. huidig Turkije) lopen verder op. Er gaan geruchten dat Frankrijk zich klaar maakt om Tripoli te bezetten. In de stad New Ulm in Minesota (VSA) zijn er al 14 doden geteld na de doortocht van en hevige storm. In Tunesiƫ blijft de situatie onrustig. Het Franse leger heeft 50 soldaten verloren bij een gevecht in Sfax. De plunderingen van Europese landerijen blijft aanhouden.

Binnenland. De fanfare van Deinze heeft meerdere serenades gegeven, eerst voor de nieuwe pastoor van Petegem dan voor Ernest Dufaux die geslaagd is voor zijn examen van kandidaat rechten aan de Universiteit van Gent en tenslotte ter gelegenheid van de paardenloopwedstrijden. De provincieraad heeft besloten, als proef, een weg te beplanten met fruitbomen. Baron Philippe Kervyn de Volkaersbeke, burgemeester van Nazareth, is overleden. Hij was 67 jaar.
krant
Deinze
Deinze
24 juli 1881