De Deinsche Burger: zondag 26 juni 1881

De Deinsche Burger: zondag 26 juni 1881

MDL_DDB_18810626

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 26 juni 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Marseille zijn er gevechten geweest tussen Franse en Italiaanse groepen. Er vielen acht doden en vijfentwintig gewonden. In Parijs zijn per toeval valse coupons van 3 frank en 75 cent ontdekt. De valsmunters zijn 2 Amerikanen die vanuit het Zwitserse Bazel opereerden. In Hannover en in de Elzas wordt opnieuw, en met succes, naar petroleum geboord. In de Londense Victoria Docks zijn meerdere loodsen door brand verwoest.

Binnenland. Het is al kommer en kwel maar toch dit: de Belgische violist en componist Henri Vieuxtemps is op 6 juni in Algerije overleden. Het gemeentebestuur van Verviers heeft besloten om zijn stoffelijk overschot te repatriƫren en een standbeeld op te richten.
krant
26 juni 1881