De Deinsche Burger: zondag 12 juni 1881

De Deinsche Burger: zondag 12 juni 1881

MDL_DDB_18810612

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 12 juni 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. Tijdens de opvoering in de Parijse opera van "Le tribut de Zamora" (Ch. Gounod) heeft Graaf d'Aulnoye gepoogd om zelfmoord te plegen. De reden is verveling zo blijkt uit een brief. In Berlijn vermoedt men dat de onlusten tegen de joden in Rusland opgezet zijn door Russische ambtenaren van Panslavische strekking om aandacht te krijgen voor hun zaak. Panslavisten verzetten zich tegen de germanisering van Slavische volkeren. In Algeriƫ vallen er 26 doden in de opstand tegen de Fransen.

Binnenland. Het zware onweer boven Deinze van afgelopen dinsdag heeft gelukkig weinig schade aangericht. Brussel is in de ban van de diefstal bij juwelier Strubelle. Daar zijn vrijdagnacht 680 juwelen gestolen voor een waarde van 300.000 frank. In Hamme is bij het afvuren van knalbussen op een huwelijksfeest een zwaar gewonde te betreuren. In de aankondigingen staan heel wat openbare verkopen van gewassen.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
12 juni 1881