De Deinsche Burger: Zondag 24 april 1881

De Deinsche Burger: Zondag 24 april 1881

MDL_DDB_18810424

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 24 april 1881. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen (nog met haltes in Machelen, Olsene,...), de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. In Frankrijk gaat het gerucht dat Kabylische stammen ten noorden van Algiers een opstand voorbereiden tegen de Fransen en de Tunesische minister van oorlog laat weten dat de komst van Franse troepen het signaal is voor het uitmoorden van alle Fransen. In Londen is de 76 jarige conservatieve politicus Lord Beaconsfield (Benjamin Disraeli) overleden. Hij was de architect van de kolonisatie van India. De krant brengt een zeer uitgebreid verslag over de executie van de moordenaar van tsaar Alexander II in Sint Petersburg.

Het binnenland heeft weer zijn wekelijkse aantal berichten over kommer en kwel maar ook dit: In het Nieuw Hof op het Fontainasplein te Brussel wordt op 1 mei de eerste vergadering gehouden voor de inrichting van het Conscience-Feest. Alle Vlamingen en Vlaamse Kringen worden verzocht hun afgevaardigden te sturen.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
24 april 1881