De Deinsche Burger: zondag 20 februari 1881

De Deinsche Burger: zondag 20 februari 1881

MDL_DDB_18810220

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 20 februari 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan de "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. Frankrijk: na het uitsluiten van een student is er in het lyceum van Rodez een studentenopstand ontstaan. De Atlantische kust is getroffen door hevig stormweer. Meerdere schepen zijn vergaan. Ook in Nederland is er voor de derde keer wateroverlast, vooral langs de Maas in Limburg maar ook in Den Bosch en Breda. Zuid-Afrika: Generaal Colley heeft in Transvaal weer een nederlaag geleden tegen de Boers.

Binnenland. De officiële trekking van de Nationale Loterij is vastgesteld op 7 april. De Bank van de Kleine Rentenier verkoopt alle resterende loten (1 miljoen stuks) aan 1 frank per stuk. Voorzitter Baron 't Kint de Roodenbeke roept de leden van de Landbouwsectie van Deinze, Nevele en Zomergem op voor een bijeenkomst, op zondag 27/2, in het stadhuis van Deinze. De Zwarte Bende heeft in het Gentse St. Pieters weer amok gemaakt. Ze hebben in een kroeg zware schade aangericht en de cafébaas en zijn vrouw daarbij ernstig verwond. Drie leden zijn opgepakt, de anderen zijn nog op de vlucht.

Commentaar van de registrator: Volgens de website van de Nationale Loterij heeft de eerste trekking pas plaatsgevonden op 18 oktober 1934.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
20 februari 1881