McDuff's Dimension begeleidt Jennifer (3)

McDuff's Dimension begeleidt Jennifer (3)

D_JV_2016_YB003

De McDuff's Dimension was in de jaren 1970 één van de bekendste begeleidingsbands van onze regio, samen met Bobby Setter Band uit De Pinte. De McDuff's Dimension had Deinze als basis, met o.m. Yves Bostijn op sax. Andere leden waren o.m. Chris Dewamme die de muziek schreef, Romain op basgitaar, Carlos (sax tenor- bariton- dwarsfluit), Patrick (trompet), Walter (orgel – keyboard) en Claude (drums).

Hun bekendste hit was PS I Love you. Ze bezaten op een gegeven moment zelfs een eigen tourbus. Yves Bostijn zou later saxofoonleerkracht aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans van Deinze worden en vele getalenteerde saxofonisten opleiden. Op deze foto begeleidt de band zangeres Jennifer.

Mc Duff’s Dimension heeft o.a. de volgende artiesten begeleid: Willy Sommers, An Michel, Micha Marah, Connie Neefs, Ann Christy, Samantha, Liliane Saint-Pierre, Francis (hit: "Schat wat kost een zoen van jou"), Ignace Baert, Peter Koelewijn, Rob De Nijs, Sandra Reemer, Brotherhood of Man (monsterhit: "Save your Kisses For Me" en winnaars Eurosongfestival 1976). Ze begeleidden de Brotherhood in het muziekprogramma 'Toppop' met Ad Visser, daarnaast begeleidden ze Ivan Rebroff (hit: "Kalinka") tijdens het optreden in het Casino van Gent, J. Vincent Edwards ("Thanks", grote hit in 1969) en ze verzorgden een optreden in het voorprogramma van Claude Francois (in het Sportpaleis Gent).
foto
Deinze
1970 tot 1980
Yves Bostijn, bruikleen