• Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog
Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog

Vleesrantsoenering tijdens de Eerste Wereldoorlog

D_DB_MVDA_2021_001

In 1916 was de Eerste Wereldoorlog al een tijd aan de gang en men voelde overal de voedselschaarste. Daarom werden er in de oorlog rantsoeneringscomité's opgericht. De rantsoenering had als belangrijkste doel om er voor te zorgen dat iedereen een stuk van het schaars geworden voedsel kreeg. De foto's zijn genomen tijdens een vleesrantsoenering in Deinze. De binnenkoer achter het stadhuis was de plek waar de rantsoenen werden klaargemaakt en verdeeld. De notabelen van de stad waren aangesteld om de verdeling in goede banen te leiden. Alles moest immers correct gebeuren. Naast vlees werd er ook bouillon verstrekt. Vandaar dat de mensen een kannetje bij zich hadden. In de Kaaistraat stonden de mensen gedisciplineerd op hun portie te wachten.
foto
Deinze
1916